3 tips voor een makkelijke en snelle maaltijd

3 tips voor een makkelijke en snelle maaltijd 

Even totaal geen zin of tijd om te koken? Dan sta je natuurlijk voor een groot dilemma, want enorme trek heb je wel. Wat nu? Kies je er weer eens voor een makkelijke maaltijd bestellen? Dat is uiteraard geen slecht idee, maar er zijn ook nog genoeg andere manieren om een makkelijke en snelle maaltijd op tafel te zetten. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor die ene avond waarop je weer eens veel te laat thuiskomt? Of een dag waarop werkelijk alles tegenzit en je het liefst zo snel mogelijk je bed in wilt duiken? Hier vind je 3 handige tips voor een makkelijke, snelle en bovenal heerlijke maaltijd. Lees mee en laat je inspireren! 

Maak een weekmenu 

Meestal weet je al van tevoren op welke dagen het lastig wordt om te koken. Bijvoorbeeld omdat je op die dagen tot laat moet werken, de kinderen nog naar clubjes moeten of omdat je andere afspraken in de agenda hebt staan. Het is daarom belangrijk om iedere week te beginnen met een nieuw weekmenu. Pak je agenda en werkrooster er bij en bekijk op welke dagen je wat eet. “Wat gaan we eten vanavond snel?” Als je die vraag aan de rest van het gezin stelt, hebben zij vast alvast een aantal goede ideeën. Zo kun je ervoor kiezen om de dagen waarop je meer tijd hebt alvast wat vooruit te koken of extra veel te maken, zodat je meerdere porties kunt invriezen. Of je kunt de ochtend van tevoren alvast een gerecht bereiden en in de koelkast schuiven. 

Met de juiste planning op zak weet je precies waar je aan toe bent! 

Verwen jezelf een keer met een heerlijke maaltijd 

Wees vooral niet te streng voor jezelf. Je hoeft echt niet iedere avond uitgebreid te koken. Soms lukt het gewoon niet en wil vooruit koken ook maar niet lukken. Dat is niet erg en daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Verwen jezelf daarom gerust een keer met een lekkere maaltijd. Eten online bestellen Enschede of amsterdam noord eten bestellen is dan soms net wat je nodig hebt om het batterijtje weer op te laden. Geniet van een avondje vrij. En geloof ons, de rest van het gezin zal het helemaal niet erg vinden om van een bezorgmaaltijd te genieten! 

Kies voor ovengerechten 

Ovengerechten zijn je beste vriend wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Je kunt deze vaak uren tot dagen van tevoren klaarmaken. Prep alvast de groentes, leg deze in een schaal en plaats deze met wat folie in de koelkast. Zo hoef je deze op de avond in kwestie enkel uit de koelkast te halen en zo in de voorverwarmde oven te schuiven. Maximaal een half uurtje wachten en je gerecht is klaar. In de tussentijd kan je eventueel nog een laatste hand aan het huishouden leggen, kletsen met je partner, tijd besteden aan de kinderen of gewoon nog even met de voeten omhoog op de bank liggen. Even ontspannen na een lange dag. Ovengerechten bieden de uitkomst! 

Plaats een reactie